Cataracta
Aici puteti consulta tarifele pentru operatia de cataracta

Cataracta -tipuri cataracta

Cititi mai multe despre cataracta, tipuri de cataracta si despre simptomele acesteia.

Cataracta este o boala care duce la tulburari severe de vedere. Se poate solda chiar cu pierderea totala a vederii. In ciuda credintei generale, cataracta nu apare neaparat ca urmare a imbatranirii ochiului. Exista asa numita cataracta congenitale, care este consecinta unui proces patologic intrauterin. Apoi, este cataracta traumatica, aparuta ca urmare a unor lovituri a cristalinului, radiativa – consecinta a unor boli intraoculare sau chiar radiativa – ca rezultat al expunerii la radiatii ionizate. Insa, fara indoiala, principala cauza a acestei boli a ochiului este imbatranirea. Astfel, cataracta senila apare la persoane trecute de 50 de ani ca urmare a nutritiei deficitare a cristalinului si, mai ales, a diabetului zaharat.

Cataracta - operatia cristalinului

Singurul remediu cu adevarat eficient impotriva cataractei este operatia prin care se inlocuieste cristalinul afectat cu unul artificial. Cu cat operatia survine mai repede, in stadiile incipiente ale bolii, cu atat sansele de recuperare cresc. Chiar daca este o metoda invaziva, riscurile pe care aceasta le implica sunt minime. Clinica noastra va sta la dispozitie cu echipamente ultramoderne, unde asemenea operatie devine o simpla formalitate (dureaza 5 – 7 minute in cazurile normale, si pana la 20 in cele mai severe). De asemenea, punem la dispozitia pacientilor nostri mai multe tipuri de cristaline.

Cataracta secundara

- complicatie tardiva survenita dupa operatia de cataracta
- cataracta secundara se trateaza eficient prin utilizarea laserului yag
Interventia se numeste capsulotomie yag laser, dureaza cateva minute, este complet nedureroasa si readuce instantaneu claritatea vederii prin indepartarea acelui material opac sau translucid, cu ajutorul laserului.

cataractacataractaoperatia

Cataracta este afectiunea oftalmologica frecventa care a determinat scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului. Cataracta poate sa fie congenitala sau dobandita iar studiile arata ca in jur de 70% din persoanele peste 65 de ani sufera de cataracta fiind si cazuri in care aceasta afectiune apare si la tineri.

Cataracta se poate forma pe oricare dintre cele trei straturi ale lentilei: cortexul sau nucleul. Pe de alta parte cataracta descoperita in zona nucleara sau corticala este asociata varstelor inaintate. Riscul de a dezvolta cataracte corticale creste odata cu expunerea excesiva la raze ultraviolete.

In stadii avansate si netratata cataracta poate sa produca si complicatii serioase si grave. In cele mai multe cazuri amandoi ochii sunt afectati fara ca vederea sa scada sau sa fie insotita de durere. Pacientul poate sa acuze o scadere progresiva a vederii sau incetosarea acesteia. Se poate intampla ca mai multe tipuri de cataracta sa se dezvolte in acelasi ochi. Calitatea vederii poate sa fie favorizata sau defavorizata in functie de tipul de cataracta si de lumina difuza.

In timp persoanele care au aceasta afectiune la un singuri ochi vor ajunge sa o dezvolte si la ochiul sanatos. Aceasta afectiune nu este dureroasa si nu cauzeaza o lacrimare in exces, mancarime sau roseata la nivelul ochiului. Contrar unor pareri generale cataracta nu este o pelicula similara pielii care acopera lentila sau ochiul. Cataracta este o schimbare graduala din lentila unui ochi care face vederea din ce in ce mai slaba.

Cataracta nucleara este cel mai frecvent tip de cataracta si apare de cele mai multe ori odata cu inaintarea in varsta. Aceasta afectiune se manifesta atat a barbati cat si la femei in acelasi mod. In general, ambii ochi sunt afectati, dar unul dintre ei va fi intr-o stare mai grava. Aceasta afectiune evolueaza treptat pe parcursul a mai multi ani iar formele timpurii sunt de cele mai multe ori greu de observat.

Cataracta corticala are loc pe cortex sau pe marginea cristalinului. Acest tip se asociaza de cele mai multe ori cu diabetul si se intalneste cel mai des la persoanele cu diabet.

Cataracta corticala arata ca spitele unei roti pentru ca se extinde de la marginea cristalinului spre centru. Printre simptomele cataractei corticale pot fi enumerate si vederea in ceata precum si problemele in ceea ce priveste [erceptia adancimii. Descoperirile stiintifice arata ca acest tip de cataracta va fi corelat cu expunerea excesiva la raze UV motiv pentru care este recomandata utilizrea ochelarilo de soare cu filtru UV. Daca primele doua tipuri de cataracta se agraveaza odata cu varsta, cataracta subcapsulara posterioara este legata de diabet, de traumatismele din zona ochilor si de iradierea la nivelul fetei sau de tratamentele de lunga durata pe baza de corticosteroizi. Aceasta afectiune va a[area cel mai des la persoane care sufera de miopie si vor progresa cel mai repede dintre toate tipurile principale.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...



Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks