Cataracta secundara - laser yag
Cataracta secundara

Cititi si desore cristalin artificial.

 

Cataracta secundara este una din cele mai frecvente complicatii care pot urma operatiei de cataracta. De obicei, apare dupa cateva saptamani de la operatie, insa poate surprinde si dupa cativa ani. Multumita tehnologiilor recente, si in special laserului yag, aceasta nu mai este o problema majora in cazuistica oculara.

Cititi mai multe despre simptomele cataractei, cauzele cataractei si prevenirea cataractei.

Cataracta secundara - tratament

Procedura cu laser yag se realizeaza in cabinetul de oftalmologie, fiind o procedura scurta (aproximativ 5 minute), nedureroasa si fara restrictii ulterioare. Foarte rar, cei care suporta un astfel de tratament pot percepe unele scantei sau „musculite” in campul vizual, care insa dispar dupa un interval destul de scurt de timp. In plus, laserul va induce o usoara inflamatie (crestere moderata si tranzitorie a presiunii intraoculare), care va presupune un tratament corespunzator cu antiinflamatoare si hipotensoare oculare.

Pe scurt, prin intermediul laserului yag se va realiza o bresa in sacul cristalinului, permitand astfel luminii sa ajunga in mod normal pana la nivelul retinei. Datorita achizitionarii unui laser yag de inalta performanta, clinica noastra poate de acum sa va ofere si acest gen de tratament cu rezultate extraordinare. Cu ajutorul aceluiasi laser, efectuam de asemenea interventii curative sau profilactice in glaucoamele primitive cu unghi inchis numite iridotomii yag laser.

Simptome cataracta secundara:

- fotofobia;
- dificultatea de a focaliza la departare;
- modificarea perceptiei culorilor;
- slabirea vederii nocturne;
- vederea dubla sau deformata.

cataracta secundara

Cataracta secundara este unda dintre cele mai des intalnite complicatii ale chirurgiei cataractei. Apare de obicei de la cateva saptamani si pana la cativa ani de la operatia de cataracta chiar si dupa extractia cristalinului in scop refractiv.

In timpul operatiei de cataracta stratul din exteriorul cristalinului numit si sac cristalinian ramane pe pozitia anatomica in scopul de a implanta cristalinul artificial. Cataracta secundara este opacifierea sacului cristalinian in zona posteriorara. Pacientul va observa o scadere a acuitatii vizuale pe care o descrie in mod general drept vedere in ceata, la fel cum era si inaintea operatiei de cataracta.

La pacientii care au fost supusi la interventii chirurgicale de inlocuire a cristalinului in scop refractiv si care sunt mai tineri spre deosebire de pacientii operati de cataracta complicatia apare mai devreme din cauza unei mai mari reactivitati a organismului.

Tratamentul cataractei secundare se face cu LASER-ul si este o procedura scurta si nedureroasa care se poate realiza in cabinetul oftalmologic. Nu este necesara incizia sau anestezia locoregionala la fel ca in cazul operatiei de cataracta. Pentru cnfortul pacientului se va adauga si un anestezic topic. Inainte de tratamentul cu laser trebuie sa se dilate pupila.

Laserul YAG realieaza o bresa in sacul cristalinian in aria pupilara si permite luminii sa ajunga la retina. Procedura va dura maxim 5 minute timp in  care se intervine in sacul cristalinian. Dupa tratament pacientul nu are nicio restrictie. Uneori pacientii pot sa perceapa prezenta unor musculite sau scantei in campul vizual care dispar in scurt timp.

Deoarece laserul induce o inflamatie usoara si o crestere moderata si tranzitorie a presiunii din interiorul ochiului se recomanda un tratament corespunzator cu antiinflamatoare, si cu hipotensoare oculare, administrate topic sau pe cale generala.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks