Chirurgie Oftalmologica - Cataracta

 

Cataracta

Singurul tratament eficient pentru cataracta este operatia. Contrar vechilor pareri care considerau ca operatia de cataracta trebuie sa se faca in stadiul de maturitate al cataractei, conceptia moderna recomanda operatia in stadiul precoce.Cu alte cuvinte,nu trebuie asteptata pierderea completa a vederii si abia dupa aceasta sa ne gandim la operatie, ci sa ne operam atunci cand constatam ca vederea s-a schimbat si ne impiedica sa ne desfasuram activitatea. Operatia de cataracta poate fi mult mai dificila in stadiile avansate ale bolii.

Scopul operatiei de cataracta este inlocuirea cristalinului biologic opac sau cu transparenta scazuta,cu un cristalin artificial personalizat,care corecteaza vederea la distanta,dar necesita ochelari pentru vederea de aproape (cu exceptia cristalinului multifocal care permite vederea atat la aproape cat si la distanta) Anestezia este locala, cu o singura injectie de anestezic practicata parabulbar(langa ochi) si ofera un confort total pacientului atat in timpul operatiei cat si dupa aceasta. Putem de asemenea folosi anestezia topica ( picaturi ) .

Tehnica folosita se numeste facoemulsificare si foloseste ultrasunete pt indepartatea cristalinului afectat.

Sala noastra de operatie este echipata cu cel mai avansat aparat pentru facoemulsificare care permite utilizarea ultrasunetelor torsionale (OZIL). Aceasta tehnologie avansata si relativ recent intrata in uz, scurteaza timpul operatiei si menajeaza cornea prin posibilitatea utilizarii de ultrasunete de putere mica,realizand astfel o operatie cat mai fiziologica. Durata unei operatii la clinica de oftalmologie oculus Med este de 5-7 minute in cazurile normale si de pana la 20 de minute in cazurile complicate.

Cristalinele pe care le folosim sunt de inalta calitate pentru ca sunt acrilice, hidrofobe si foldabile (moi, pliabile). Consistenta, plasticitatea si rezistenta acestora ne permite introducerea in ochi prin incizii foarte mici-2,2mm, care nu trebuie sa fie cusute, operatia vindecandu-se foarte repede. De asemenea, materialul din care sunt facute si forma specifica a acestora, reduc substantial aparitia cataractei secundare, complicatie relativ frecventa la alte tipuri de cristaline si in special la cele dure.

Diversitatea calitativa a acestor cristaline foldabile,ne permite sa oferim pacientilor nostri mai multe tipuri:

»  foldabile simple
»  foldabile colorate sferice(contin un pigment asemenator celui uman,care apara retina de radiatia albastra solara)
»  foldabile colorate asferice(forma asferica le confera calitatea de a imbunatati net claritatea imaginii)
»  foldabile colorate torice(sunt lentile sferocilindrice care corecteaza si astigmatismele coexistente de pana la 3 dioptrii)
»  foldabile colorate multifocale asferice(corecteaza vederea atat la distanta cat si la aproape,oferind independenta totala fata de ochelari)

La clinica noastra de oftalmologie nu se mai opereaza cu cristaline dure,care necesita incizie mare la implantare (minimum 5,5mm) si care trebuie cusuta. Chiar daca sunt mai ieftine, aceste tipuri de cristaline nu mai pot fi o optiune in era inciziilor de 2 mm. Ar insemna sa ignoram toata munca de cercetare a ultimilor ani care a facut posibila o operatie cat mai putin traumatizanta si cat mai fiziologica.

 

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks