Chirurgie Oftalmologica - Glaucomul

Glaucomul

Operatia de glaucom pe care o efectuam la clinica noastra de oftalmologie se numeste trabeculectomie si consta in efectuarea unei fistule protejate cu rol de drenare a umoarei apoase in afara ochiului. Scopul operatiei este acela de a scadea presiunea intraoculara la o valoare ideala,nenociva pentru nervul optic.

Anestezia este locala si presupune o singura injectie de anestezic parabulbara.

In glaucomul cu unghi deschis,operatia se face numai atunci cand tratamentul medicamentos(picaturi) este inficient.In glaucomul cu unghi inchis,operatia este regula de obicei.Forma acuta a glaucomului cu unghi inchis-atacul de glaucom-necesita interventie chirurgicala de urgenta.Daca se intervine precoce,in faza reversibila,operatia se poate limita la o simpla iridectomie care consta in realizarea unui orificiu in iris,la baza acestuia.In acest caz operatia este numita iridectomie curativa.Daca se va face si la ochiul sanatos,se va numi iridectomie profilactica si are rolul de a preveni atacul de glaucom.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks