La ce se foloseste cristalinul artificial
Cristalinul artificial
Mai multe despre operatia de cataracta

Cristalinul artificial - solutia optima pentru cataracta dar si pentru corectii de refractie comune (miopia, hipermiopia, astigmatismul, presbiopia) - tipuri de cristalin

Cititi mai multe despre ectropion.

Localizat in spatele irisului, cristalinul este responsabil de focalizarea luminii pe retina, cea care transmite stimulii vizuali la creier. Nu doar cataracta poate determina sa apelati la cristalinul artificial. Cristalinul artificial poate corecta si viciile de refractie comune (miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia). De altfel, exista mai multe tipuri de cristalin artificial, fiecare recomandat pentru disfunctionalitati specifice ale ochiului. De pilda, cristalinul artificial monofocal asigura o vedere utila pe o distanta fixa si nu corecteaza astigmatismul, care este insa corectat de cristalinul artificial toric. Cel multifocal insa, permite o vederea fara ochelari, atat la apropiere cat si la distanta. Mai exista cristalinul artificial cu filtru galben de protectie UVB (anti lumina albastra). Apoi, cristalinul rigid (nefondabil), mai ieftin, dar care necesita o incizie mai mare, de 5 - 6 mm (mentionam ca clinica noastra nu lucreaza cu astfel de modele). In schimb, cristalinul din acrilat, asigura o buna compatibilitate biologica si nu necesita ochelari de citit dupa operatie. Indiferent de cristalinul artificial ales, clinica de oftalmologie Oculus Med va ofera toate serviciile medicale implicate in implantarea cu succes a unui cristalin artificial atat de necesar in combaterea cataractei si a diferitelor probleme de vedere.

Cristalinul artificial - tipuri utilizate de Oculus Med:
- foldabile simple;
- foldabile colorate sferice;
- foldabile colorate asferice;
- foldabile colorate torice;
- foldabile colorate multifocale asferice.

cristalinul artificial

Cristalinul reprezinta una din cele doua lentile ale ochiului si se afla in spatele partii colorate a ochiului, mai exact in spatele irisului. Cristalinul are rolul de a focaliza imaginea pe retina. O caracteristica importanta este acomodatia care inseamna capacitatea de a vedea la toate distantele.

In unele situatii cristalinul isi poate pierde din proprietate si va fi afectata vederea, iar afectiunea se numeste cataracta. Din fericire acestea se pot inlocui cu un cristalin artificila. Operatia prin care se schimba cristalinul se numeste facoemulsificare cu ultrasunete, are o durata de aproximativ 7 minute si se face cu o anestezie locala, fara internare, pacientul avand posibilitatea de a pleca acasa dupa operatie. Es obligatoriu sa purtati pansament la ochiul operat pana in ziua urmatoare cand se prezinta la un control postoperator. Rata de reusita a unei astfel de operatii este de peste 99%.

Cea mai frecventa afectiune care duce la alterarea cristalinului este cataracta. Mai mult de 70% dintre persoanele care depasesc 60 de ani vor dezvolta cataracta. In afara de varsta sunt si alti factori care pot sa influenteze sau sa determine opacifierea cristalinului: medicamentele, mediile toxice, traumatismele, bolile de sistem, razele ultraviolete si temperaturile extreme.

Cristalinele foldabile se impart si ele pe mai multe categorii: sferice si asferice, multifocale, torice multifocale si torice monofocale.

Cristalinul monofocal restaureaza vederea si dupa operatie pacientul va ramane cu ochelari, in cele mai multe cazuri cu ochelari de aproape. Sunt si situatii in care in urma operatiei este nevoie si de ochelari de distanta si de aproape.

Cristalinele asferice, comparativ cu cele sferice, furnizeaza o vedere clara si un contrast bun. Cristalinele torice corecteaza dioptriile cilindrice si se adreseaza persoanelor cu astigmatism.

Cristalinele multifocale sunt varful tehnologiei si ofera pacientului independenta da ochelari in peste 85% din activitati. Cristalinele multifocale personalizate sunt dedicate acelor persoane cu dioptrii extreme, iclusiv cu astigmatism. Aceste cristaline se vor comanda in urma unor investigatii si masuratori apoi sunt produse personalizat pentru pacient.

In afara de persoanele cu cataracta si cei cu dioptrii forte: hipermetropie, miopie, astigmatism, pot sa beneficieze de operatii pentru reducerea dioptriilor schimband cristalinul in scop refractiv. In acest sens se calculeaza puterea pe care o are cristalinul artificial necesara pentru a se obtine in urma implantarii o dioptrie suficinet de mica in asa fel incat sa nu fie nevoie de pchelari.

 


 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...



Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks