Entropion - tipuri de entropion, tratamente
Entropion
Tarife tratamente entropion

Entropion

Cititi si despre glaucom.

Din categoria celor mai des intalnite probleme oculare face parte si cea numita entropion. Acesta este caracterizat de o malpozitie a genelor, care in loc sa creasca spre exterior, cresc spre interior aflandu-se in permanent contact cu ochiul si lezandu-l. Agresarea si iritarea ochiului se soldeaza cu aparitia unor leziuni conjunctivale si corneene. Spre deosebire de ectropion, aceasta afectiune (entropion) poate apare la toate varstele, inclusiv la nou nascuti, ca defect congenital. De altfel, din punct de vedere al tipologiei, se pastraza cele doua tipuri care apar in cazul ectropionului – spastic(ca rezultat al iritarii oculare) si cicatricial (determinat de cicatrizaea conjunctivei palpebrale) -, la care se adauga entropion involutiv, avand cauze foarte variate, si care se poate solda cu hipotonia musculaturii pleoapei inferioare, ceea ce face dificila mentinerea pleoapei in pozitie normala.

OculusMed - entropion

Tratamentul, in functie de tipul de entropion diagnosticat si de simptomatologia constatata clinic, poate fi medicamentos sau chirurgical. Clinica de oftalmologie OculusMed diagnosticheaza si trateaza, inclusiv chirurgical, aceasta malformatie a genelor, uzand de cele mai noi si mai performante echipamente din domeniu. Nu asteptati ca problemele voastre oculare sa se agraveze. Consultati-ne cand oservati cea mai mica disfunctionalitate oculara pentru a nu risca aparitia de complicatii. Ochiul este pana la urma fereastra sufletului nostru!


Simptomatologie entropion:

  • durere oculara;
  • senzatie de corp strain

  • fotofobie;

  • hiperlacrimatie;
  • scurgeri oculare;
  • scaderea acuitatii vizuale
    entrpion simptomatologiepacientul este tinut sub supravegheresemne ale agravarii sidasaerwe

Entropionul este o tulburare statica ce se caracterizeaza prin rasucirea spre interior a pleoapei fapt care vadetermina o stare de iritate corneeana si conjunctivala permanenta. Fenemomenul iritativ apare din cauza prezentei cililor care sunt implantati pe marginile libere pelpebrale.

In functie de mecanismul care il produce entropionul se poate caracteriza in trei forme: cicatriceal, congenital si spastic.

Entropionul congenital este generat de modificari de insertie a muschiului orbicular, modificari congenitale ale tarsului si microftalmie. Se vindea spontan in primele trei luni de la nastere.

Entropionul spastic este produs de spasmul muschilor orbiculari datorat aparitiei unor factori iritativi.

Entropionul cicatriceal apare dupa ce se vindeca anumite traumatisme si arsuri sau poate sa fie provicat de boli infectioanse sau autoimune.

Simptomatologia este caracterizata de lacrimare si de o senzatie permanenta de usturile provocata de un contract permanent intre cornee si cili. La insepctie se observa si pozitioa anormala a pleoapei, conjunctiva congestionata si unele mici eroziuni ale corneei care prezinta un risc de suprainfectare.

Pentru cazurile usoare de entropion spastic este suficienta inlaturarea afectiunii cauzatoare, eventual insotita de fixarea pleoapei in pozitie normala cu benzi de leucoplast. Pentru entropionul sever se impune un tratament chirurgical care consta in excizarea unei portiuni din pleoapa care are drept consecinta crearea unei tractiuni in marginile libere. In acest caz trebuie sa se tina cont si de reconstruirea estetica a regiunii.

Entropionul congenital este prezent de la nastere. Tarsul prezinta si modificari patologice: aplazie sau hipoplazie.

De asemena pot sa existe modificari de insertie in muschiul orbicular sau modificari in dimensiunea globului ocular. Examenul globului ocular poate sa puna in evidenta semnele iritative locale iar leziunile corneei se detecteaza cu ajutorul unui examen biomicroscopic.

Entropionul spastic este o tulburare de pozitie a pleoapelor, secundara contractiei spastice a msuchiului orbicular. Spasmul muschiului apare ca urmare a prezentei unor fenomene inflamatorii locale.

Diminuarea grasimii retrorbitare si enoftalmia sunt factori care favorizeaza aparitia entropionului spastic din cauza diminuarii suportului palpebral posterior.

Aparitia entropionului spastic este favorizara si de laxitatea excesiva a structurilor tarsate sau de dezvoltarea iinsuficienta a tarsului, asa cum se intampla si la copii sau la persoanele in varsta. Entropionul spastic apare si ca urmare a unui traumatism ocular.

Entropionul cicatriceal este tulburarea statica pelpebrala determinata de cicatrici care apar ca si o cauza a traumatismelor sau in urma unor arsuri. Acest lucru are loc din cauza ca cicatricele reziduale vor exercita tractiuni asupra marginilor pleoapelor si le va modifica pozitia.

 

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks