Glaucomul - glaucomul ca simptomatologie
Glaucomul

Glaucomul

Cititi mai multe despre operatia de glaucom.

Glaucomul este o alta boala de ochi foarte des intalnita la toate categoriile de varsta. Pe scurt, vorbim de o entitate clinica ilustrata prin atrofierea nervului optic, soldata cu ingustarea campului vizual. Glaucomul este asociat si cu cresterea tensiuni intraoculare, care insa nu este o conditie suficienta pentru declansarea sa. Pierderea vederii va fi progresiva si se poate ajunge, prin netratarea sa, la cecitate completa si orbire. Insa trebuie sa retineti ca pierderea campului vizual datorita glaucomului este permanenta si ireversibila si ca este cea de a doua cauza a orbirii la nivel mondial!

Glaucomul - tipologie

Exista o serie de factori care maresc sansele aparitiei de glaucom. Printre acestia treuie neaparat mentionati istoricul familiei, miopia severa, imbatranirea, diabetul si bolile vasculare. Pentru a se prezenta o simptomatologie cat mai exacta trebuie sa se faca mai intai referire la tipul glaucomului. Exista trei forme principale ale glaucomului: cu unghi inchis (mai putin frecvent – irisul si cristalinul blocheaza circulatia umorii din camerele globului ocular), cu unghi deschis (cea mai frecventa forma – nervul optic este doar usor lezat), congenital (forma rara – apare din nastere si de aceea se mai numeste si infantil).

Glaucomul la OculusMed

Clinica OculusMed trateaza toate formele de glaucom cu deosebit succes, imbinand medicamentatia cu tratamentul laser si tratament chirurgical. Insa nu uitati ca cu cat va prezentati mai repede la specialist, cu atat mai rapid va fi stopata evolutia bolii.

Glaucomul tipuri:

- glaucomul cronic
- acut
- cu unghi deschis
- cu unghi inchis

- congenital

- infantil  -juvenil

glaucomul
 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks