Pregatirea pentru operatai de cataracta

Medicul oftalmolog si medicul anestezist vor hotari daca este nevoie sa fie intrerupt sau modificat tratamentul medicamentos in derulare. Sunt situatii in care anumite medicamente pot sa interfereze cu buna desfasurare a operatiei.

Dupa stabilirea diagnosticului, se fac niste investigatii necesare pentru operatie. In functie de caz, alte afectiuni prezente, recomandarea medicului si a tipului de cristalin artificial ales.

Dupa operatie, tratamentul cu picaturi antibiotice continua timp de o saptamana, iar cu pastile 5-7 zile de la inceperea tratamentului. Dupa caz, tratamentul poate fi modificat de catre medic!

Alimentatia in dimineata operatiei: in dimineata operatiei se recomanda sa mananci o masa usoara si sa consumi lichide in cantitati normale, dar fara excese.

Este important sa nu bei cafea, pentru ca poate influenta negativ efectul anesteziei. Operatia de cataracta are loc fara internare si de aceea este bine sa veniti la operatie insotiti.

De asemenea veti avea nevoie de ajutor in casa deoarece activitatile post operatorii sunt limitate. Timp de 2 saptamani este recomandat sa evitati efortul fizic, ridicarea de greutati mari si activitati ce implica pozitia aplecat. Este importanta evitarea mediilor cu praf, vreme de 1 luna.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks