Cum se desfasoara operatia de cataracta

Operatia de catacta are loc sb anestezie locala, ceea ce inseamna ca pacientul este constient de ceea ce i se intampla si nu simte durerea. anestezia locala se poate face in doua moduri: cu injectie sau cu gel.

Operatia de cataracta se face la ochi diferiti in zile diferite. Operatia se numeste facoemulsificare cu ultrasunete si se desfasoara sub microscop. Incizia se face la marginea corneei, are proprietatea de a se autosigila si are dimensiunea de aproximativ 2mm.

Dupa incizie, chirurgul introduce in interiorul ochiului o substanta vascoelastica cu rol de protectie si de a mentine forma anatomica. Cu ajutorul unei pense chirurgul decupeaza partea anterioara a sacului cristalinian pentru a avea acces la cristalin.

Cu ajutorulu unei sinde sunt emise ultrasunete, se aspira cristalinl lasand intact suportul acestuia. Ulterior este inctrodus cristalinul artificial. Dupa introducerea cristalinului, se spala substanta de protectie si se reface presiunea intraoculara.

In cazul utilizarii unui cristalin artificial foldabil, nu este necesara sutura (cusatura). Operatia de cataracta dureaza aproximativ 7 minute. Pentru facoemulsificatie se utilizeaza un cateter manual utilizat pentru a distruge si emulsifica cristaliul natural.

Emulsia rezultata este asiprata. Cortexul, care este stratul exterior al cristalinului, este si el aspirat.

Fluidul inlaturat este in permanenta inlocuit cu o solutie salina, pentru a preveni afectarea formei anatomice a ochiului; Injectarea cristalinului artificial are loc prin injectarea cristalinului artificial in sacul cristalinian exact in locul unde era cristalinul natural.DUpa implantare se spala substanta vascoasa, se introduce antibiotic si se reface presiunea intraoculara.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks