In ce consta operatia de strabism?

Tehnica operatorie consta in slabirea muschilor hiperactivi si intarirea muschilor hipoactivi. Tehnicile moderne, utilizate doar in cetre sepcializate , folosesc incizii mici motiv pentru care recuperarea are loc rapid.

Exista si operatii speciale, complicate in strabismele mai putin obisnuite. Uneori trebuiesc operati mai multi muschi. Decizia apartine in totalitate chirurgului strabolog si planul preoperator poate fi modificat pe parcursul interventiei in functie de constatarile din timpul interventiei.

Intervetia pentru strabism este o interventie delicata si este nevoie de un chirurg specializat in acest tip de chirurgie deoarece este posibil ca o necunoastere exacta a tuturor aspectelor sa duca la rezultate nedorite si uneori ireversibile.

Varsta optima pentru operatie depinde de vartsa la care a aparut strabismul. Strabismul congenital apare in primele luni de viata si trebuie operat cat mai repede, pana la varsta de un an altfel copilul nu va putea dezvolta vedere binoculara normala.

Strabismul este o afectiune complexa ce afecteaza mai multe perechi de muschi si pot fi necesare doua sau chiar trei operatii pentru a rezolva problemele. Strabismul aparatu mai tarziu, dupa ce se epuizeaza celelalte forme de tratament, se corecteaza chirurgical.

Este ideal ca operatia sa se faca inainte de varsta de 4 ani si jumatate, deoarece cu cat este mai scurta perioada de dezehilibru cu atat po fi mai bune rezultatele.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks