Cand este necesara a doua operatie de strabism?

Daca unghiul de strabism este mare, in ambliopie mare sau in strabisme paretice, dupa prima operatie este necesara corectarea unghiului restant, deci, este indicata a doua operatie efectuata pe alt muschi, fara ca aceasta sa insemne ca prima operatie a esuat,

Operatia se face cu anestezie totala in conditii de maxima sterilitate. Dupa operatie copilul pleaca acasa fara pansament in cazul in care operatia s-a efectuat doar pe un muschi si doar la un ochi. Primul cotrol se face a doua zi si se intra in faza de tratament postoperator.

In orice interventie chirugicala exista si riscuri ale anesteziei si operatiei. In strabism riscurile sunt minime: diplopia este tranzitorie, infectiile postoperatorii sunt prevenite prin instilatiile antiinflamatoae si pastrarea riguroasa a igienei ochiului si mainilor. Sse manifeste cu pleoapa usor inflamata, ochi rosu, secretie purulenta, etc.

Daca totusi apar semne de infectie se incepe tratament pe cale generala cu antibiotice. antiinflamatoare, antialergice si aceste semne dispar. Supra sau sub corectii ale unghiului de strabism care necesita o alta interventie.

Riscul este mai mare la strabismele complexe, cu unghi mare si la cele cu debut sub varsta de 6 luni. Uneori tratamentul chirurgical trebuie facut in etape datorita particularitatilor cazului. Nu se utilizeaza laserul pentru operatia de strabism deoarece nu are aplicatie. Laserul se utilizeaza in alte tipuri de intervetie.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks