Simptomele glaucomului

Pentru glaucom sunt caracteristici trei simptome principale: cresterea presiunii intraoculare, ingustarea campului vizual, modificari ale nervului optic. Pentru depistarea la timp a glaucomului este important sa cunoasteti aceste simptome si senzatiile specifice.

Glaucomul cu unghi deschis - este cea mai raspandita forma a acestei afectiunii, cand unghiul camerei anterioare este deschis, insa evacuarea lichidului intraocular este defectuoasa, in rezultatul dereglarilor in sistemele vasculare si de drenaj ale ochiului.

Aceasta este o varianta destul de periculoasa a bolii, cand nu se constata simptoame clare. Omul poate sa nu simta de loc cresterea moderata a presiunii intraoculare, care deja in mod nefast actioneaza asupra nervului optic, conducand la pierderea vederii.

Pentru aceasta forma de glaucom mai intai se afecteaza vederea periferica si vederea cetrala se mentine in limite normale. Pe masura ce presiunea creste se remarca o serie de alte simptome: incetosarea vederii, prezenta cecurlor colorate atunci cand privim o sursa de lumina, senzatia de tensiune, disconfort si greutate, crampe nesemnificative in ochi, diminuarea capacitatii de a vedea in amurg, dureri nesemnificative in jurul ochiului.

Din nefericire in majoritatea cazurilor aceasta forma de glaucom evolueaza rapid si bolnavul afla intamplator de aceasta afectiune cand vederea e diminuata semnificativ. Ochiul bolnav nu difera cu nimic fata de cel sanatos.

In cazul glaucomului cu unghi inchis, se deregleaza evacuarea lichidului intraocular in rezultatul inchiderii sistemului de drenaj al ochiului de catre iris.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks