Alte forme de glaucom

Glaucomul cu unghi inchis se manifesta prin dereglarea evacuarii lichidului intraocular in rezultatul inchiderii sistemului de drenaj al ochiului de catre iris. Aceasta forma de glaucom decurge frecvent sub forma de accese.

Accesul acut al acestei forme de glaucom are simptoame caracteristice: cresterea considerabila a presiunii intraoculare (pana la 60-80 mm ai coloanei de mercur), o durere puternica in regiunea ochilor, durere de cap.

Nu rareori, in timpul accesului, poate aparea senzatia de greata, voma, slabiciune generala. Vederea ochiului bolnav se diminueaza brusc. Accesul acut al glaucomului cu unghi inchi este confundat cu o migrena, durere de dinti, afectiune acuta a stomacului, gripa, meningita, deoarece bolnvul acuza migrene, greata, ameteli fara a aminti de ochi. Glaucomu poate sa fie congenital.

La nou nascuti se va depista presiune intraoculara cresucta si in cazuri rare se pate constata cresterea dimensiunii globului ocular. Cauzele acestei forme de glaucom sunt defecte congenitale ale aparatului de drenaj al ochiului.

Daca acestea sunt nesemnificative boala sa poate depista in copilarie sau in tinerete. Glaucomul cu presiune intacoculara normala apare in urma dereglarii vascularizatiei ochiului a aparatului de drenaj al nervului optic. In aceasta forma de glaucom diminuarea vederii si ingustarea campului vizual, atrofia nervului optic, au loc pe fnduri de presiune intraoculara normala.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks