Tratamentul glaucomului

In caz de glaucom, pacientii au nevoie de trtament sistematic si indelungat, obligatoriu sub supravegherea medicului. De regula, tratamentul incepe cu administrarea preparatelor medicamentoase: in ochi se picura colire, care diminueaza presiunea intraoculara; se administreaza comprimate, care imbunatatesc alimentatia nervului optic si a membranei retiniene.

Cu parere de rau, doar in unele cazuri rare, cu un astfel de tratament, presiunea intraoculara se normalizeaza, iar starea nervului optic nu se inrautateste. In aceasta situatie tratamentul medicamentos este suficient iar medicamentele se utilizeaza pe viata. Unele medicamente sunt contraindicate pacientilor care sufera de afectiuni cardiace sau respiratorii.

Se poate trata glaucomul si prin interventie chirurgicala. Raza de laser patrunde in ochi fara obstacol, actioneaza asupra sistemului de drenaj si imbunatateste evacuarea lichidului intraocular.

Tratamentul cu laser este nedureros, nu necesita mult timp, se efectueaza in ambulatoriu. Avantajul primordial al acestui tratament consta in faptul, ca globul ocular nu este supus actiunii chirurgicale.

Din nefericire raza de laser nu-i poate ajuta pe toti bolnavii care au glaucom. Un astfe de Tratament este eficient in fazele de inceput ale bolii, cand presiunea intraoculara este crescuta nesemnificativ si in cazurile de accese ale glaucomului.

Pentru majoritatea covarsitoare, care sufera de aceasta afectiune, cea mai eficienta metoda de tratament este operatia chirurgicala.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks