Cum apare glaucomul?

In mod normal in interiorul ochiului se produce permanent un lichid intraocular special. Acest lichid este transparent, bogat in oxigen si substante nutritive. Lichidul intraocular spala si hraneste cristalinul, retina si corpul vitros.

Cititi mai multe despre glaucom.

Cedand substantele nutritive si oxigenul, lichidul intraocular preia produsele de metabolism pe care le evacueaza. Circulatia lichidului are loc lent: in 24 de ore. Calea principala de evacuare a lichidului este unghiu camerei interioare.

Nu confundati lichidul intraocular cu lacrimile. Lacrimile spala globul ocular pe dinafara; acestea sunt produse de glanda lacrimala si se scurg prin unghiul intern al ochiului in cavitatea nasului. Lichidul intraocular se produce in interiorul ochiului, spala globul ocular pe dinauntru si se scurge prin sistemul de drenaj in vasele venoase.

In consecinta creste presiunea intraoculara. Presiunea intraoculara inalta sau prea puternica actioneaza asupra membranei externe a ochiului, care, la locul iesirii nervului optic este subtire.

Acest segment slab se curbeaza spre exterior ceea ce duce la strangularea fibrelor nervoase. Presiunea ridicata in interiorul ochiului comprima si vasele oftalmice prin care are loc vascularizarea retinei si nervului optic. Cantitatea de sange care intra in ochi se micsoreaza si sunt afectate fibrele nervoase.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks