Operatia de glaucom - stoparea evolutiei de cecitate
Operatia de glaucom

Operatia de glaucom - tarife

Operatia de glaucom

Cititi mai multe despre operatia de strabism.

Operatia de glaucom este indicata doar atunci cand tratamentul medicamentos nu mai ofera rezultatele scontate. Pentru ca tratamentul pentru glaucom este destul de complicat, adesea acesta trebuie sa fie continuat pe tot parcursul vietii, cu modificari in functie de evolutia bolii. Operatia de glaucom nu va reda vederea, ci doar va opri degradarea acesteia. Insa tratamentul este, de cele mai multe ori, unul combinat, tinandu-se cont de tipul glaucomului si de gradul de evolutie a bolii. Se incepe cu administrarea de picaturi, apoi medicamente sistemice, tratamentul cu laser si interventiile chirurgicale. Desi niciun tratament nu vindeca glaucomul, diagnosticul precoce si continuarea medicatiei indicate duc, in cele mai multe cazuri, la pastrarea vederii.

Pentru mai multe informatii accesati paginile ce este glaucomul, tratamentul glaucomului, alte forme de glaucom, simptme ale glaucomului si cum apare glaucomul.

Operatia de glaucom este efectuata cu succes in clinica de oftalmologie Oculus Med. Echipamentul de ultima generatie, precum si numarul de operatii efectuate pana acum ne recomanda ca o alternativa viabila in astfel de situatii. Cat despre tarife, acestea sunt foarte competitive si adaptate pietii si nivelului de salarizare din Romania.

Nu uitati: cu cat va veti prezenta mai devreme la consultatie, cu atat evolutia glaucomului poate fi oprita mai din timp. Nu asteptati ca simptomele sa devina ingrijoratoare! Ochii vostri sunt legatura cu lumea!

Operatia de glaucom:

operatia de glaucom - anestezie locala
operatia de glaucom - traeculoplastie laser

operatia de glaucom - trabeculectomie

operatia de glaucom

Glaucomul este afectiunea oculara cronica bilaterala ce se asociaza cu cresterea presiunii din interiorul ochiului peste nivelul normal suportat de nervul optic, care determina in timp deteriorarea acestuia. Daca presiunea din interiorul ochiului este crescuta exista riscul de a ajunge la orbire. Este si o forma de glaucom care are tensiune normala si pentru acest caz este ai greu de diagnosticat si de tratat. Glaucomul poate sa apara la orice varsta, chiar si la copii, dar cel mai frecvent apare la persoanele peste 40 de ani. Cei care au mai avut cazuri de glaucom in familie au un risc crescut de aparitie a bolii.

Glaucomul este o afectiune progresiva ce dureaza toata viata, deoarece nu se cunoaste inca niciun tratament care sa il poata vindeca. Avand un tratament corect vederea se poate pastra pentru toata viata. Daca tratamentul cu medicamente nu are rezultate va recomandam operatia de glaucom.

De multe ori glaucomul nu prezinta niciun semn, si in momentul in care bolnavul simte o inrautatire a vederii, de cele mai multe ori e prea tarziu. Orice pierdere a vederii ce s-a produs pana in momentul diagnosticului si inceperii tratamentului nu este reversibila. Singurul mod prin care se poate descoperi aceasta afectiune este efectuarea de controale periodice la medicul oftalmolog.

Exista metode eficiente de diagnosticare a glaucomului cu conditia ca fiecare persoana sa mearga la doctor odata pe an si sa efectueze investigatii precum examinarea fundului de ochi, tomografie oculara, pahimetrie, masurarea presiunii intraoculare, etc.

Este important sa stim ca cele mai multe medicamente sunt eficiente pentru reducerea presiunii intraoculare. Majoritatea medicamentelor se prezinta sub forma de picaturi pentru ochi si sunt foarte usor de administrat. Daca medicamentele nu controleaza eficient evolutia glaucomului se recurge la tratament laser si apoi chirurgical.

Glaucomul se poate agrava fara ca pacientul sa isi dea seama si este important ca administrarea zilnica a tratamentului sa se faca in mod corespunzator. Pacientul trebuie sa respecte tratamentul prescris si sa se prezinte in mod regulat la control. Controalele se fac la diverse perioade de timp, in functie de caz pentru a se putea masura presiunea intraoculara.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks