Operatia de strabism

Operatia de strabism - etapa in tratarea strabismului

Cititi mai multe despre operatia de cataracta.

Strabismul este acea afectiune oculara care se manifesta prin imposibilitatea pastrarii pozitiei paralele a ochilor. Poate afecta doar un ochi, insa, mai frecvent, in cazul ambilor ochi este observabil, intermitent sau constant. Este destul de intalnit la copiii nou nascuti, cu un procent de 4 – 5%, iar 50% prezinta ambliopie (vedere scazuta). Cauzele sunt extrem de variante, de la ereditate (in 60 – 80% din cazuri, la afectiuni ale sistemului nervos, antecedente neurologice neonatale, ptoza unilaterala (pleoapa cazuta), vicii de refractie sau chiar cauze necunoscute.

Ca tipologie, mentionam strabismul convergent (ochiul fuge spre nas), divergent (ochiul fuge spre tampla) si vertical. Tratamentul trebuie sa fie aplicat din timp. In primul rand, purtarea ochelarilor este absolut necesara, constant, toata ziua. Tratamentul ambliopiei consta in acoperirea ochiului bun pentru a-l obliga pe celalalt sa lucreze.

Operatia de strabism nu este decat o etapa in tratamentul strabismului. Prin aceasta se slabesc muschii hiperactivi sau se intaresc cei hipoactivi. Operatia de strabism este de obicei simpla, cu o recuperare foarte rapida.

Clinica Oculus Med ofera tratamente complete in cazul strabismului, cu rezultate rapide si tarife competitive. Personalul nostru este extrem de bine pregatit si dispunem de echipamente de cel mai inalt nivel.

Operatia de strabism - tipuri:

- slabirea muschilor hiperactivi (retropozitie)

- intarirea celor hipoactivi (scurtare)
- cu operarea ambilor ochi

operatia de strabism

Strabismul apare atunci cand axele globilor oculari nu sunt paralele iar unul dintre ochi sau chiar amandoi sunt deviati fie spre nas fie spre ureche. Cel mai des strabismul apare in copilarie. Copiii cu strabism sunt usor de diagnosticat. Strabismul poate sa apara in primele luni dupa nastere sau pe la 3 ani. Este posibil ca strabismul sa aiba si alte cauze precum acataracta, prezenta tumorilor oculare si in astfel de cazuri tratamentul chirurgical se va face de urgenta.

Copiii care au strabism pot sa se planga de urmatoarele probleme: vederea in ceata, sensibilitatea la lumina, vederea dubla, sau oboseala ochilor. Pentru examenele oftalmologice, medicul trebui sa urmareasca directia in care este deviat ochiul, care dintre ochi este afectat, cand apare deviatia.

Se recomanda ca tratamentul pentru strabism sa inceapa cat mai repde inca din momentul in care copilul a fost diagnosticat. Tratamentul se va individualiza in functie de varsta pe care o are copilul. Copiii sub un an vor avea un tratament cu picaturi cu atropina pentru a putea mentine vederea eglala la cei doi ochi. La varsta de 1 an copilul poate sa poarte ochelari. Parintii trebui sa fie atentionati ca in cazul in care exista si hipermetropie aceasta sa se corecteze din copilarie cu lentilele corespunzatoare.

Sunt si copii care au nevoie de lentile speciale bifocale sau cu prisme. Daca exista o diferenta intre dioptrii si defectul de vedere nu se corecteaza la timp acesta va duce la scaderea vederii la ochiul cuproblemel. Aceasta afectiune se numeste ochi lenese si se poate trata doar in primii an de copilarie atunci cand are loc si dezvoltarea progresiva a sistemului vizual. Dupa ce se va matura definitiv sistemul vizual nu se mai poate trata ambliopia. Tratamentul principal pentru ambliopie este ocluzia ochiului sanatos in scopul de a determina copilul se foloseasca ochiul mai slab.

Mentionam ca masurarea viciilor de refractie in cazul copiilor se face doar cu picaturi speciale care paralizeaza temporar muschii acomodatiei. Fara picaturi masuratorile pot sa indice valori false ale diptriilor.

Tratamentul chirurgical poate fi in multe cazuri singurul capabil sa alinieze ochii si sa imbunatateasca vederea in cazul strabismului prin intarirea sau slabirea muschilor care sunt responsabili de devierea oculara. Dupa interventie se va continua cu purtarea ochelarilor care sunt recomandati inainte de operatie.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...



Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks