Operatia de strabism

Operatia de strabism - etapa in tratarea strabismului

Cititi mai multe despre operatia de cataracta.

Strabismul este acea afectiune oculara care se manifesta prin imposibilitatea pastrarii pozitiei paralele a ochilor. Poate afecta doar un ochi, insa, mai frecvent, in cazul ambilor ochi este observabil, intermitent sau constant. Este destul de intalnit la copiii nou nascuti, cu un procent de 4 – 5%, iar 50% prezinta ambliopie (vedere scazuta). Cauzele sunt extrem de variante, de la ereditate (in 60 – 80% din cazuri, la afectiuni ale sistemului nervos, antecedente neurologice neonatale, ptoza unilaterala (pleoapa cazuta), vicii de refractie sau chiar cauze necunoscute.

Ca tipologie, mentionam strabismul convergent (ochiul fuge spre nas), divergent (ochiul fuge spre tampla) si vertical. Tratamentul trebuie sa fie aplicat din timp. In primul rand, purtarea ochelarilor este absolut necesara, constant, toata ziua. Tratamentul ambliopiei consta in acoperirea ochiului bun pentru a-l obliga pe celalalt sa lucreze.

Operatia de strabism nu este decat o etapa in tratamentul strabismului. Prin aceasta se slabesc muschii hiperactivi sau se intaresc cei hipoactivi. Operatia de strabism este de obicei simpla, cu o recuperare foarte rapida.

Clinica Oculus Med ofera tratamente complete in cazul strabismului, cu rezultate rapide si tarife competitive. Personalul nostru este extrem de bine pregatit si dispunem de echipamente de cel mai inalt nivel.

Operatia de strabism - tipuri:

- slabirea muschilor hiperactivi (retropozitie)

- intarirea celor hipoactivi (scurtare)
- cu operarea ambilor ochi

operatia de strabism

 

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks