Operatie cataracta - cel mai eficient tratament
Operatie cataracta

Clic aici pentru tarife operatie cataracta

Cataracta se trateaza chirurgical

Cititi si despre miopie.

Cataracta este cauzata de opacifierea cristalinului (lentila naturala biconvexa cu rol in focalizare si proiectarea imaginilor pe retina). Imbatranirea cristalinului, odata cu inaintarea in varsta, face ca majoritatea persoanelor de peste 60 de ani sa sufere de un grad de opacifiere a cristalinului. In terminologia de specialitate, opacifierea pronuntata a acestuia poarta numele generic de cataracta. Netratata, cataracta poate duce la orbirea ireversibila. Acesta nu se poate preveni prin niciun tratament prealabil. Desi exista si tratament medicamentos, cel mai eficient tratament ramane operatie cataracta, adica cel chirurgical, care presupune inlocuirea cristalinului afectat cu unul artificial. Multumita aparaturii si tehnicii moderne, incizia in acest caz este foarte mica, de circa 2 mm, in partea anterioara a ochiului. – metoda se numeste facoemulsionare. Operatie cataracta dureaza numai cateva minute, folosindu-se, in majoritatea cazurilor, doar o anestezie locala. Se aspira cristalinul cu ajutorul ultrasunetelor si se inlocuieste cu cel artificial. Noul cristalin va ramane functional pe toata durata vietii, si in 95% din cazuri se dovedeste a fi extrem de eficient.

Operatie cataracta la OculusMed

Clinica OculusMed trateaza cataracta (operatie cataracta) cu ajutorul unor echipamente extrem de performante si unui personal inalt specializat. Noi va redam lumina ochilor, acuratetea culorilor si frumusetea vietii!

Operatie cataracta - posibile complicatii post operatorii:
- cataracta secundara - complicatie tardiva survenita dupa operatie cataracta

operatie

Tratamentul prin care se poate trata cataracta este chirurgical si in prezent exista numeroase variante terapeutice care pot fi folosite pentru a influenta intr-un mod pozitiv evolutia anumitor tipuri de cataracta.

Daca o anumita forma decataracta determina compicatii va afecta si evolutia profesionala a individului si va perturba in mod sever functiile vizuale. Se recomanda sa se apleze la interventia chirurgicala pentru a rezolva problema. In trecut erau realizate doua tipuri de interventii la nivelul globului coular: extractia extracapsulara si extractia intracapsulara sau chiar folosirea laserului.

Cristalinul care are cataracta va fi indepartat printr-o bresa creata in capsula anterioara a cristalinului, fie manual fie utilizand laserul. Indepartarea se va face cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete denumit facoemulsificator. Cristalinul artificial se va introduse in sacul cristalinului natural in asa fel incat acuitatea vizuala sa se stabileasca in timp rapid. Toata interventia dureaza aproximativ 10-15 minute. Aceasta interventie poate fi realizata cu anestezie topica in regim abulatoriu si pacientul va parasi clinica la cateva minute sau ore in urma operatiei.

Cataracta senila se va trata chirurgical cand functia vizuala va fi grav afectata si chiar si atunci cand procesul de evolutie al cataractei nu este stabilizat. Atunci cand cataracta este bilaterala anumiti chirurgi prefera ca ambii ochi sa se opereze in acelasi timp.

Interventia chirurgicala pentru operatia de cataracta nu este exclusa nici riscurilor operatorii si pot aparea unele complicatii precum infectii din cauza contaminarii involuntare a campului operator, hemoragii postoperatorii, glaucom determinat de interventia respectiva, etc.

Tratamentul cataractelor secundare este tot chirurgical dar se va tine cont de fiecare data si de realizarea terapiei patologice de fond a pacientului respectiv, pentru bolile inflamatorii, indepartarea chirurgicala a cristalinului afectat se va face la cel putin o jumatate de an de la ultimul puseu inflamator.

Cataracta traumatica nu afecteaza acuitatea vizuala si nu va fi supusa unui tratament chierurgical. In cazul contuziilor grave care afecteaza vederea exista posibilitatea de a se interveni pentru indepartarea cristalinului si pentru implantarea unor noi lentile. Pentru cataracta secundara unei plagi traumatice se va avea in vedere si refacerea structurilor globului ocular si chiar si combaterea infectiilor care pot sa fie genrate de infiltrarea la caest nivel a agentilor patogeni. Se va urmari si extragerea corpilor straini de la nivelul ochiului.

La copilul mic tehnica implantului de cirstalin poate sa fie mult mai dificila decat la adulti. Sunt si chirurgi care recomanda ca interventia sa se faca in doi timpi: in prima faza se va indeparta cristalinul si abia ulterior, dupa cel putin doua zile se va trece la implantarea unei noi lentile.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...



Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks