Strabism. Tratamente pentru strabism
Strabism

Clic aici pentru tarife tratament strabism

Strabism

Cititi si despre tratament pentru glaucom.

Strabism - definitie

Chiar si numai etimologia cuvantului (strabos = incrucisat in greaca) ne dezaluie modul de manifestarea al acestei afectiuni oculare. Mai exact, vorbim de strabism atunci cand apare o deviatie a unei axe oculare in raport cu cealalta astfel incat cei doi ochi nu mai au o pozitie paralela si nu pot focaliza in acelasi timp aceiasi imagine.

Cititi mai multe despre operatia de strabism, ce este strabismul si care sunt cauzele acestuia.

Strabism - tipologie

Ca tipologie, strabismul este precoce (se instaleaza pana la varstade 2- 3 ani), strabism congenital (este prezent inca de la nastere) si strabism tardiv ( la persoanele de varsta a treia). Cand strabismul se manifesta prin devierea unui ochi vorbim de strabism monolateral, iar cand ambii ochi sunt implicati, de strabism alternant.

Strabism - cauze

Cauzele strabismului sunt foarte variate. Poate fi ereditar, mai ales atunci cand este insotit de vicii de refractie (cel mai adesea, in 60% - 80% din cazuri) sau poate fi cauzat de diverse afectiuni ale sistemului nervos sau alte boli oculare.

Strabism - tratament

Ca tratament, strabismul trebuie luat din pripa. Imdediat dupa ce se constata, este recomandat un consult amanuntit, care va stabili tipul de ochelari necesari. Acestia se vor purta constant, pe tot timpul activitatii constiente. Daca prin ocluzia ochiului sanatos si prin purtarea ochelarilor nu se constata imbunatatiri, poate fi necesar tratamentul chirurgical. Tehnica operatorie consta in slabirea muschilor hiperactivi si / sau intarirea muschilor hipoactivi.

 

operatia de strabism

La copii, strabismul este o afectiune oculara care apare cel mai des pana la varsta de 2-3 ani, dar poate sa fie prezent si la nastere si se va numi strabism congenital sa poate sa apara si la varsta presocolara si se numeste trabism tardiv.

Strabismul se va manifesta si prin devierea directiei de privire a unui ochi si se va numi strabism monolateral sau alternativ pentru fiecare ochi in parte. Vederea este un proces care ajuta la dezvoltarea sistemului nervos si se estimeaza ca aproximativ 80% din creier va fi dedicat intr-un fel sau altul procesarii informatiilor vizuale. Pana la 5 ani sistemul vizual se va dezvolta aproape in intregime si va urma ca procesul sa se finalizeze pana in jurl varstei de 8 ani.

Miscarile ochilor sunt controlate de 6 muschi extrinsec, 4 musvhi drepti si 2 muschi oblici care sunt dispusi perechi si care vor atrage ochii in diverse directii. Pentru a privi spre stanga se va actiona muschiul drept lateral al ochiului stang si penyru a privi spre dreapta se va actiona muschiul drept median. Strabismul in cazul copiilor va aparea atunci cand muschii celor doi cohi care alcatuiesc o pereche nu actioneaza coordonat si ochii nu privesc in aceeasi directie.

Cauzele nu pot fi aflate intotdeauna in special la copii dar printre cele mai des intalnite cauze de strabism putem enumera hipermetropia, mai exact dificultatea de a vedea corect lucrurile aflate aproape, neconcordanta la timp si strabismul congenital. Pentru strabismul congenital afectiunea va fi prezenta de la nastere sau va aparea in primele 6 luni de viata. In majoritatea cazurilor de strabism genetic ochiul va privi spre interior sau spre exterior. Uneori strabismul poate sa fie cauzta si de erori de refractie care se produc prin incapacitatea ochiului de a focaliza lumina care va trece prin cristalin. Erorile de refractie pot sa produca si alte afectiuni cum ar fi astigmatismul, miopia sau hipermetropia. Strabismul apare de obicei la varsta de 2 ani si dupa aceea se va intalni si la copiii cu hipermetropie.

Strabismul la copii are cel mai vizibil simptom si anume neparalelismul privirii. La nou nascuti si la sugari privirea se poate incrucisa mai ales atunci cand copilul este obosit. Dupa 3 luni acest fenomen poate fi si un motiv de ingrijorare. Daca copilul clipeste des, se impiedica de obiectele din jur, se plange ca ii obosesc ochii, are fotofobie sau ptivirea incetosata sau priveste cu un cohi inchis sau cu capul pe o parte acestea sunt indicii fie pentru privirea dubla fie pentru strabism.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...



Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks