Ce este cataracta?

In stadii avansate, aceasta afectiune poate sa produca complicatii grave, pacientul acuzand scaderea progresiva a vederii insotita uneori de durere.Cataracta se poate forma pe oricare cele trei straturi ale lentilei: capsula, cortex sau nucleu.

Cititi mai multe despre cataracta.

Pe de alta parte, caracterele descoperite in zonele corticale sau nucleare asociate unor varste inaintate. Riscul de a dezvolta cataracte corticale creste, odata cu expunerea excesiva la ultraviolete.

Cataracta poate fi congenitala sau doandita, studiile aratand ca aproximativ 20% dintre persoanele de 65 de ani sufera de aceasta afectiune, existand insa si cazuri in care aceasta afectiune se poate intalni la persoanele mai tinere.Primele referinte despre aceasta afectiune, dar si despre tratamentul sau in Roma Antica dateaza din anul 29 d.h., in "De Medicinae" opera enciclopedistului latin Aulus Cornelius Celsus.

Romanii erau pionierii sferei medicale, in special in sanatatea ochilor.Primele informatii despre cataracta au fost gasite in biblie, dar si in documentele Hindu.

Operatia timpurie de cataracta a fost descoperita de un medic indian n secolul sase inainte de Hristos. Extriparea cataractei prin interventie chirurgicala a fost promovata in China, pornind de a practicile din India.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks