Xantelasma - tratamente
Xantelasma
Xantelasma - tarife

Fata de majoritatea afectiunilor oculare, xantelasma este ceva minor. Nici nu poate fi considerata o boala in sine, ci mai curand un simptom al cresterii colesterolului. Xantelasma se manifesta prin aparitia unor mici pete galbui usor proeminente (mici depuneri de colesterol) pe partea apropiata de nas a pleoapelor.cataracta,

Cititi si despre cataracta.

Xantelasma - tipuri

Dar ea poate fi asociata sau nu cu aceasta hiperlipidemie, si de aici aparitia celor doua principale grupe: xantomatozele hiperlipidemice si xantomatozele normolipidemice. Prima grupa din nou contine trei tipuri de afectiuni: hipertrigliceridemiile endogene pure – caracterizate prin pete proeminente inconjurate de un halou rosu, sindroamele de hiperlipidemie – formarea brusca de numeroase xantoame (nivelul sangvin al trigliceridelor este foarte ridicat) si cele ereditare.

Xantelasma. Xantelasma - tratament

Tratamentul nu se reduce doar la ingrijirea (ablatiunea) xantoamelor. Trebuie depistata cauza hiperlipidemiei si tinut regim. Evolutia sa este foarte lenta, benigna. Daca din punct de vedere estetic acestea se pot inlatura chirurgical (cu ajutorul laserului) cauza trebuie tratata cu mult mai multa atentie. Cresterea colesterolului poate fi determinata si de un ficat obosit sau bolnav. De aceea un set complet de analize se impune de la sine. Nu exista tratament preventiv, ci doar o dieta echilibrata si analize frecvente. La clinica noastra, prin intermediul laserului performant se pot inlaturaaceste pete inestetice extrem de usor si total nedureros.

xantelasmaEvolutia sa este foarte lenta, benigna.La clinica noastra, prin intermediul laserului performant se pot inlaturaaceste pete inestetice extrem de usor si total nedureros.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...


Invalid query string!

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks